Helgfrallan UF förgyller helgen: ”Vi vill att alla ska få tillgång till en lyxig frukost på morgonen”

124008952_119750076600441_2936660212323774457_o
Helgfrallan UF består av fyra sistaårselever på Tullinge gymnasium. Varje vecka förgyller de och deras företag lata lördagsmorgnar genom att leverera färskt bröd hem till dörren. Deras administratör kom på idén under ett lov och sedan utvecklade gänget konceptet tillsammans.

–  Genom att utföra marknadsundersökningar bland Tullinges invånare såg vi att det fanns en efterfrågan på en sådan tjänst. Dessutom såg vi att många tvingades stanna hemma på grund av rådande pandemi, detta såg vi som ytterligare ett skäl att starta vår tjänst. Vi vill att alla ska få tillgång till en lyxig frukost på morgonen!

De berättar att processen är enklare än vad många tror. På deras hemsida går man in på ”Beställning” och väljer bland urvalet av olika limpor, frallor och fika såsom bullar och croissanter. Därefter skriver man in sina personuppgifter – och sedan är man på god väg mot en god start på lördagsmorgonen.

Under torsdagen klockan 18.00 så stänger beställningarna som kan läggas inför kommande lördagen. Till sin hjälp har de Tegnérs bageri dit samtliga beställningar skickas så att de kan förbereda degen till bröden under fredagen. På fredagen så planeras även den ultimata bilrutten, detta för att få en effektiv leverans och för att beställningarna ska vara så varma och fräscha som möjligt. 

–  Tegnérs bageri har ett väldigt starkt varumärke i Tullinge och därför valde vi att samarbeta med just dem. De har ett högkvalitativt utbud av bröd och bakverk, vilket vi anser är viktigt och nödvändigt för att stå ut. Det är ju en stor skillnad på att leverera massproducerat och tråkigt bröd jämfört med färskt och nybakat bröd från ett bageri. Därför begränsade vi leveranserna inom Tullinge området för att garantera att brödet håller sig färskt och varmt inom de kortare körsträckorna.

– Sedan på leveransdagen så bakar bageriet bröden, bullarna och croissanterna tidigt på morgonen i förberedelse till leveranserna. Till slut så levererar vi de färska beställningarna till kunderna på lördag morgon mellan 08.00-10.00.

Vad brukar ni få för respons när ni levererar till trötta småbarnsföräldrar et cetera? 

– Vi tycker det är sjukt roligt att få så mycket respons som vi får av våra kunder. Det är i stort sett bara bra respons och glädje som vi får av kunderna när de får sin brödpåse på morgonen, ofta korta dialoger, säger gänget.

Och fortsätter:

– Mat är ju trots allt lösningen på det mesta! Majoriteten av kunderna är ju småbarnsföräldrar vilket är extra kul eftersom barnen och de yngre tycker det är så spännande att ta emot beställningarna från oss. 

Älskar er logga! Berätta om den!

– Tack så mycket! Vi spenderade väldigt mycket tid på loggan då det trots allt är den som ska känneteckna företaget. Logotypen är det som folk associerar företaget med och därför anser vi att den är väldigt viktig. Loggan gick igenom många stadier och designer då första tanken var att gå för en mer detaljerad och specifik design, vilket vi senare ändrade på då vi valde att göra en mer modern logga.

– Tanken bakom det var att vi ville att kunden skulle kunna minnas loggan så bra som möjligt. I slutändan kom vi fram till designen av loggan som vi använder oss av idag, vilket är en simpel och mer modern logga med en mening bakom. Om man tittar riktigt nära på loggan så kan man se att vi har inkorporerat små hjärtan som vetestråna är uppbyggda av, vilket representerar kärleken och den nära relationen som vi strävar efter att ha med våra kunder. 

Vad är nästa steg för företaget?

– Vi har många planer för företaget! Vi vill alltid utvecklas och i framtiden vill vi leverera på både lördagar och söndagar. Vi vill även utöka vårt utbud genom att erbjuda en hel frukostupplevelse. Exempelvis vill ju börja sälja juice, säger gänget och avslutar med att beskriva personerna bakom Helgfrallan UF:

Först ut har vi vår VD Arvida Ander. Hon är en målmedveten och bestämd person som bland annat fördelar arbetsuppgifterna inom företaget.

Robin Raczkiewicz är vår marknadschef som ansvarar för all form av marknadsföring. Robin är en mycket kreativ person och därför har han även designat vår logga och hemsidan.

Sajra Zolota är vår ekonomichef och tar hand om all ekonomi inom företaget. Hon är en organiserad och noggrann person vilket gör att hon kan hålla koll på alla siffror i företaget. Sajra ansvarar även för de små kort med motiverande citat som vi skickar med varje beställning.

Sist ut har vi Albin Ottosson som är vår administratör. Han är en strukturerad person som ansvarar för att allt rullar på genom att ta hand om beställningarna. 

Genom att arbeta tillsammans skapar vi ett grymt bra arbetslag som kompletterar varandra!

Helgfrallans tre bästa tips för dem som funderar på att starta UF

  • Samarbete

Samarbete är essentiellt för att utvecklas och det är en grundsten i företagande. Ta hjälp av varandra och utnyttja varandras styrkor! Att ha ett bra samarbete med de du driver företaget med skulle vi säga är bland det viktigaste när man startar ett UF. Om man vill komma riktigt långt behöver man lägga ner mycket tid och energi på företaget och för att göra ett så effektivt och kvalitativt jobb som möjligt, måste man kunna komma överens, dela upp arbetsuppgifter och se till att

  • Stå ut och var annorlunda

Se till att du står ut från massan. Det leder till att folk kommer ihåg er. Även om er affärsidé nödvändigtvis inte behöver revolutionera marknaden måste ni utmärka er. Det kan till exempel vara att erbjuda ett mer miljömässigt alternativ eller kanske erbjuda en tjänst som är billigare än konkurrenterna. 

  • Var inte rädd för att testa nya saker

Se UF-året som en möjlighet att utnyttja din fantasi och kreativitet. Även om det inte går som planerat kommer ni garanterat lära er. UF-möjligheten är ett privilegium som många inte får, så våga ta chansen och kör på!

Mest lästa

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev